Зустріч клубу фрілансерів Львова :: Як шукати замовників?

Форум для обговорень питань, котрі цікаві фрілансерам Львова

Зустріч клубу фрілансерів Львова :: Як шукати замовників?

Postby rchayka on Mon Jun 08, 2009 12:00 pm

Запрошуємо діючих фрілансерів на зустріч Клубу фрілансерів Львова.

Тема зустрічі: "Як шукати замовників?"

Хедлайнер зустрічі - Василь Шкоропад, ex-СЕО Artfulbits, засновник проекту "ITalent" з доповіддю про свій досвід пошуку замовників для аутсорсингової компанії.

Також на зустрічі планується обговорення 2 тем:

- Досвід роботи з freelance-сайтами. Нюанси роботи. Як створити репутацію? Як брати замовлення?

- Спілкування з важкими замовниками. Як пробудувати взаємодію щоб не втратити замовлення і не працювати втричі більше, ніж домовлялись.

Коли: 9 червня, вівторок, 20:00

Разовий членський внесок - 50 грн.

Де: Буде повідомлено зареєстрованим на зустріч.

Як зареєструватись?

Відіслати заявку на rchayka@gmail.com або за тел. 8(050)522-88-75

П.С. На зустрічі буде не більше 15 учасників. Залишилось 12 вільних місць.
Якщо ти не знаєш куди йдеш, розвернись і йди в іншу сторону
rchayka
Site Admin

Re: Зустріч клубу фрілансерів Львова :: Як шукати замовників?

Postby rchayka on Wed Jun 10, 2009 9:13 am

Відбулась перша зустріч.

Було дуже цікаво послухати Василя з його доповіддю про помилки і перемоги в його досвіді пошуку замовників для середньої аутсорсингової компанії.

Не менш цікаво було почути про проблеми пошуку клієнтів і роботи з ними в наших починаючих фрілансерів.

На зустрічі було сформовано декілька принципів пошуку замовників в фрілансі. Або що робити фрілансерам, щоб отримати достойні гроші за свою роботу:

1. Визначитись для себе навіщо потрібен фріланс?
Якщо для досвіду, необхідного щоб взяли в компанію, тоді фокусуватись більше на глибокому вивченні різноманітних технологій.
Якщо для майбутнього створення своєї компанії - тоді фокусуватись на виборі ніші і вивчати бізнес-проблеми своїх замовників.
Якщо для роботи з постійною ЗП - фокусуватись на замовниках з "вічними" проектами.

2. Зробити сайт із своїм портфоліо і чітким описом послуг на "мові замовників".

3. Можливо виграти декілька замовлень за демпінговими цінами для створення репутації на ресурсі і отриманню постійної роботи від цього замовника. Але тут звичайно треба дивитись по тому чи передбачає замовлення в подальшому якусь роботу.

4. Спілкуватись з замовником на "мові вирішення його проблем і завдань", а не мові "які я знаю технології".

5. Обовязково брати від замовників відгуки про свою роботу і референси на знайомих які так само мають роботу.

6. Основна проблема отримання замовлень за високими рейтами - недовіра до фрілансу, фрілансерів і віддалених контрактів.. Вирішення - створення довіри між замовником і фрілансером на початку переговорів. Також створення собі експертності в вибраній галузі через статті і пости. Також відповідне юридичне забезпечення контрактів.

7. Найкращий вихід - створення сейлз офісу на "білій стороні планети" :)

8. Існують посередники, котрі зводять між собою замовників в Європі і Штатах і невеликі компанії тут.

Загалом вся розмова пройшла в вигляді вільного обміну думками за безалкогольним пивом і чаєм.
Якщо ти не знаєш куди йдеш, розвернись і йди в іншу сторону
rchayka
Site Admin

Postby Vasil-Shkoropad on Wed Jun 10, 2009 5:35 pm

Всім привіт.

Вдячний організаторам за організацію. Мене насамперед цікавить фрілансерська субкультура: хто такі фрілансери, чому вони обрали такий вид діяльності тощо. Після нашої зустрічі я дещо розширив свій світогляд в даному напрямку. Виявляється, враховуючи мотивацію, стиль роботи, кваліфікацію тощо, самих фрілансерів теж можна сегментувати на кілька підгруп:
- Фрілансери-початківці (частково вимушені працювати незалежно)
- Вільні художники (їм не подобається працювати під владними вертикалями)
- Вільнонаймані консультанти (стараються смостійно заробляти більше, ніж працюючи в компаніях)
- Інші типи, яких я ще не розпізнав.

Прошу вибачення за можливі неадекватні алегорії. Бажаю всім нам успіху, де б ми не працювали і як не називалися.
Vasil-Shkoropad

Postby Pastukh Vitaliy on Sat Jul 04, 2009 12:30 pm

Привіт всім.
Був присутній на цій зустрічі і познайомився з новими цікавими людьми, які звернули мою увагу на нюанси, які виникають під час роботи з замовником.
Підказали напрямок в якому потрібно рухатись. Дана зустріч не пройшла даремно оскільки поради які я отримав тут ні на якому форумі мені ніхто б не дав.
Надіюсь дані зустрічі увійдуть в звичку і можна буде спілкуватись, набиратись і ділитись досвідом з іншими людьми.
Pastukh Vitaliy

Return to Клуб фрілансерів Львова